Kielégíthetetlen emberek! Hogyan tovább?

Kielégíthetetlen emberek! Hogyan tovább?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Bán Mihály
„Pontot kell tenni annak a végére, hogy a világ működését a »vegyél végre valamit!« biztosítja” – olvasható májusban megjelent Itt a világ megmentésének receptje – Gondoltál volna erre? című írásunkban. De vajon mi a helyzet a járvány után? Hogyan tovább, gazdaság, hogyan tovább, emberek?

Valaki egyszer kiszámolta, hogy a második világháború költségeiből minden akkor élőnek egy hatszobás házat lehetett volna építeni. A megdöbbentő adat nagyon figyelemre méltó dologra világít rá: mennyivel értelmesebb lenne, ha az emberi jólét megteremtése lenne az alapja a keresletnek – és így a virágzásnak – a gazdaságban.

Ma már többen vagyunk a Földön, de az emberek többsége most sem él hatszobás házban. Min múlik, hogy embermilliárdok elfogadható életminőségének megteremtése helyett embertízmilliók megölése, a létrehozott javak elpusztítása következik-e be?

Milyen a tisztességes gazdaság?

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!