cikkek

A szabadság napja – 1956. október 23.

Október 23-a nemzeti ünnepünk. Az évfordulón az Evangélikus.hu korábbi írásait jelentetjük meg. Kínálatunkban kronologikus feltárást, verseket, lelkészek élményeit, forradalmi gondolatokat, mindezzel együtt pedig a szabadságvágyat elevenítjünk fel.

A mesterséges megtermékenyítésről – evangélikus szemmel

Budapest – Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a napokban a Magyar Hírlapnak adott interjút, amelyben közölte, hogy teljesen ki kellene iktatni a lombikprogramot a gyakorlatból. Összegyűjtöttünk pár cikket a témában, amelyek az evangélikus véleményt tükrözik e kérdésben.

Miről írt az Evangélikus Élet 1956-ban? – November 4-e után csak márciusban jelenhetett meg ismét a lap

Az Evangélikus Élet szeptember 18-i számában rövid áttekintést adtunk arról, hogy mit írt a lap az 1956-os számaiban, hatvan évvel ezelőtt. Januártól eljutottunk október 14-ig, amikor is egyebek mellett arról szóltak a hírek, hogy D. Ordass Lajos püspököt rehabilitálta az állami és egyházi bíróság. Most újabb számokkal folytatjuk a tallózást.

Miről írt az Evangélikus Élet 1956-ban? – Az állami és egyházi bíróság rehabilitálta D. Ordass Lajos püspököt

Az 1956-os esztendő mély nyomot hagyott a magyar történelemben, elsősorban az október 23-án kirobbant forradalom és szabadságharc miatt. A hatvanadik évfordulóra készül az ország, hogy újra felidézze a nagyszerű tizenkét napot. Nem érdektelen azonban, hogy 1956 milyen eseményeket és évfordulókat hozott. Belelapoztunk az Evangélikus Élet akkori számaiba, és az olvasottakból összeállítást készítettünk. Tanulságos lapszámok. Látszólag békésen csörgedező egyházi életről olvashatunk, de a sorok mögül sok minden kihallatszik.
Feliratkozás RSS - cikkek csatornájára