Tanácskozást tartottak a felzárkózó településekről a Belügyminisztériumban

Tanácskozást tartottak a felzárkózó településekről a Belügyminisztériumban

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu, fotó: BM
Budapest – Pintér Sándor belügyminiszter és Vecsei Miklós meghívására az egyházak képviselői tartottak egyeztetést a Belügyminisztérium épületében 2020. szeptember 22-én. A téma a 30, majd hosszabb távon 300 felzárkózó település ügye volt, különös tekintettel a cigány lakosság körében végzett munkára. Egyházunkat dr. Fabiny Tamás elnök-püspök képviselte.

A minisztert és a miniszteri biztost követően, Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár ismertette a legutóbbi hónapok történéseit és a kormányzat, valamint az egyházak előtt álló feladatokat.

Erre az együttműködésre utalva szólt Fabiny Tamás a felzárkózás és a felemelés fontosságáról, ahol az oktatási, a diakóniai-szociális és lelki munka együtt kell hogy érvényesüljön. Szólt arról, hogy a koronavírus-járvány idején különösen is óvni kell az amúgy is szegény családokat a további leszakadástól. Jó példaként említette meg a Nagycserkeszen megkezdett felzárkóztatási munkát, ahol az evangélikus egyház és a kormány nagyon ígéretesen együttműködik. Az integráció szép példájaként említette azt a tényt, hogy a nagycserkeszi munkát a helyszínen két, a nyíregyházi evangélikus roma szakkollégiumban végzett fiatal irányítja.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!