A templomavatást a járvány után tervezik Bócsán

A templomavatást a járvány után tervezik Bócsán

Share this content.

Forrás: Baon.hu, szöveg és fotó: Barta Zsolt
A régi imaház, amely 70 fő befogadására alkalmas, megmaradt, a mostani új templom viszont több mint száz embert is be tud fogadni.

Bár tavaly karácsony előtt birtokba vette a bócsai evangélikus gyülekezet az új templomot, a hivatalos átadása még nem történt meg. A járvány miatt kellett halasztani biztonságosabb időkre az átadást" – mondta hírportálunknak László Lajos lelkész.

A lelkészi hivatal a közel 1900 lelket számláló faluban úgy másfél száz evangélikust tart nyilván. A régi imaház, amely 70 fő befogadására alkalmas, megmaradt, a mostani új templom viszont több mint száz embert is be tud fogadni. László Lajos a templomavatást szívesen tartotta volna pünkösdkor, de a járványügyi korlátozások feloldásának az elmaradása miatt ebben nem reménykedik. Talán nyáron, júniusban vagy júliusban rendeznek ünnepséget, amikor is Kondor Péter jelenlegi, Gáncs Péter korábbi püspököt is meghívja a lelkész, ahogy Homoki Pál jelenlegi, és Lupták György korábbi esperesnek, és más fontos személyiségeknek is küld meg­hívókat.

László Lajostól azt is megtudtuk, hogy közel 40 millió forintba került az új templom, amely 100 négyzetméteres, tornyos ingatlan.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!