Karanténos üzenetek – Evangélikus Élet-ajánló

Karanténos üzenetek – Evangélikus Élet-ajánló

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet; szerző: T. Pintér Károly
Új számmal jelentkezik az Evangélikus Élet című kéthetente megjelenő magazin. A 2021. április 18–25-i dátummal megjelenő újságot az alábbi sorokkal ajánljuk az olvasók figyelmébe.

Két – evangélikus lelkészek által írt – kiadványt is olvasóink figyelmébe ajánlunk e magazinszámunkban. Mindkettő a Covid-járvány áldásos (!) hozadéka.

Jóbbal a karanténban című kötetben a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség lelkészei – Blázy Árpád és Gáncs Tamás – dolgozzák fel az Ószövetség talán legizgalmasabb könyvét. Miként a kötetről írt recenzióban olvashatjuk, a szerzők pontról pontra kötik össze Jób egyetemes, nagyon emberi történetét mai mindennapjainkkal. A szenvedés ábrázolásán túl pedig lassan kirajzolódik előttünk egy hozzánk különösen kegyelmes, az emberhez szenvedésében egészen közel lépő Isten képe.

Balatonboglár város támogatásával a Luther Kiadó gondozásában jelent meg Napi falatok – Gondolatok 2020-ból címmel a Somogy-Zalai Egyházmegye esperesének, Kőszeghyné Raczkó Zsuzsannának a könyve. A tavalyi évet naplószerűen dokumentáló kötet irodalmi igényességgel megírt bizonyságtétel Isten megtapasztalt, illetőleg megtapasztalható szeretetéről.

Hogy Isten szeretetét – tudtukkal vagy tudtuk nélkül – orvosok, ápolók is képesek közvetíteni, azt e pandémia idején számtalan példa bizonyítja. Szerkesztőségünk gyülekezeti tagokat, presbitereket kért arra, hogy osszák meg olvasóinkkal ezzel kapcsolatos tapasztalataikat, így is kifejezve hálánkat…

Még inkább szeretnénk persze már hálát adni Istennek a koronavírus megszűnéséért. E sorok írásakor kormányunk a járványügyi korlátozások részleges enyhítésével adott hitelt a kilábalás közelségét hangoztató szakemberek prognózisának, amely szerint „a harmadik hullám platóját már elértük”. Mi azért ne lazítsunk, és ne szűnjünk meg imádkozni! Csúcsról visszatérőben is kellenek kapaszkodók. Istenkapcsolat – szerintünk – feltétlenül. Az még zuhanás esetén is biztosíték…

Az újságot keress​ék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban vagy vásárolják meg / fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!