Határtalan online könyvbemutató

Határtalan online könyvbemutató

Share this content.

Szöveg: Boda Zsuzsa, fotó: Balla Mária, videó: Győri András Timótheus
Budapest – Az idei, sorrendben 91. Ünnepi Könyvhetet a járványügyi helyzetre való tekintettel az online térben tartják. Egyházunk Luther Kiadója is csatlakozott a rendezvényhez, amikor szeptember 18-án bemutatta az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel közös gondozásban napvilágot látott Teológia és határok című tanulmánykötetet. A kiadványról Orosz Gábor Viktor szerkesztővel Galambos Ádám újságíró beszélgetett. – Az eseményről készült videófelvétel a Magyarországi Evangélikus Egyház YouTube-csatornáján és a Facebook-oldalán is megtekinthető lesz 2020. szeptember 18-án 20 órától.

A könyvbemutató során a beszélgetőpartnerek a tizenhat tanulmányt tartalmazó kötetről olykor határokat feszegetve beszélgettek. Többek között szóba került ugyanis az Isten és ember közötti, az ateista és a hívő ember közötti, a szent és profán világot elválasztó határ, csakúgy mint a hit és kétely, a megbocsátás és haragtartás közötti elválasztóvonal, vagy az ökumenizmus területén kényes kérdést jelentő úrvacsora téma.

A Teológia és határok című tanulmánykötetben az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatói által írt dolgozatok ezenkívül fontos bioetikai, missziológiai és zenei határokat feszegető kérdéseket is sorra vesznek.  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!