„Egymás terhét hordozzátok...!” – Mentálodú Pestszentimrén

„Egymás terhét hordozzátok...!” – Mentálodú Pestszentimrén

Share this content.

Szöveg: Horváth-Csitári Boglárka, videó: Győri András Timótheus
Budapest – A Mentál Odú Mentálhigiénés Központ létrehozásának ötlete 2019 nyarán fogalmazódott meg, a Semmelweis Egyetem mentálhigiéné szakának egyik szemináriumi feladata ihlette. Miután Kondor Péter püspök is támogatta az elképzelést, elindulhatott a megvalósítás.

A központ célja, hogy segítséget nyújtson az embereknek lelki egészségük megőrzésében, támogassa őket életük határhelyzeteiben, vagy akár krízis helyzetekben kísérje őket.

A Mentál Odúnak a Pestszentimrei Evangélikus Egyházközség ad otthont, ami hatalmas lehetőség. Megvalósulhat benne az az attitűd, ami nem csak a mentálhigiéné alapja, hanem a keresztyén ember alapidentitását is kifejezi. Lehajolni, felemelni, hordozni a bajban lévőt, a gyengét, az elesettet.

„Egymás terhét hordozzátok és így töltsétek be Krisztus törvényét!” A központ igei alapvetése is arra buzdít, hogy azzal a feltételnélküli, empatikus odafordulással szólítsuk meg a másik embert, ami aztán képes arra, hogy tovább kísérje őt a mindennapokban, akár nehézségeiben, harcaiban, de akár sikereiben és örömeiben is. 

Köszönetnyilvánítás:

Köszönet Kondor Péter püspök úrnak, akinek támogatásával létrejöhet a Mentálhigiénés Központ.

Köszönet a pestszentimrei evangélikus gyülekezet befogadó szeretetéért.

Köszönet a Semmelweis Egyetem szemináriumi oktatóinak: Semsey Gábornak, Tóth Mihálynak, Borszéki Cserháti Erikának és a Mentálnyolcas csoportnak, akik kísérték az álom megvalósulását!

Köszönet a Mentál Odú munkatársainak, hogy elfogadták a meghívást, és együtt dolgozhatunk.

Köszönet Tésenyi Tímeának, aki szupervizorként kísér bennünket az úton, és szakmailag támogat minket. 

Köszönet a videó és a riportok elkészítéséért Győri András Timótheusnak, Galambos Ádámnak és Magyari Mártonnak.

Címkék: Mentálodú -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!