Közel háromszáz hazai rejtett műemlék nyitja meg ingyenesen kapuit a hétvégén

Közel háromszáz hazai rejtett műemlék nyitja meg ingyenesen kapuit a hétvégén

Share this content.

Forrás: koroshircentrum.hu, továbbá programválogatás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozaton több száz rendezvény, több mint kétszázötven vezetett séta és közel háromszáz rejtett hazai műemlék várja az érdeklődőket országszerte ingyenes programokkal 2020. szeptember 19-20. között. – Összegyűjtöttük az evangélikus programokat!

A Miniszterelnökség koordinálásával zajló Kulturális Örökség Napjai programsorozat különlegességét az adja, hogy egy hétvégére olyan ritka műemléképületek és különleges helyszínek is megnyitják kapuikat, amelyek általában az év 363 napján zárva vannak a nagyközönség előtt. A két napra látogathatóvá váló rejtett, exkluzív helyszíneket szakavatott helyi önkéntes túravezetők, építészek, művészettörténészek, helytörténeti körök szakemberei mutatják be az érdeklődők számára ingyenesen, előzetes regisztrációhoz kötött formában vagy akár regisztráció nélkül.

Az idei rendezvény kiemelt célja, hogy két napra Magyarország olyan rejtett kulturális gyöngyszemei, köztük számos egyházi épület és templom is reflektorfénybe kerülhessen, amelyek nincsenek, vagy esetleg távolabb esnek a klasszikus turisztikai fősodorban található helyszínektől.

A programokról további információ, valamint a regisztráció a programsorozat honlapján érhető el – tájékoztatott a Miniszterelnökség.

Evangélikus programok – válogatás:

budavári evangélikus templom

Evangélikus Országos Gyűjtemény

békéscsabai evangélikus Nagytemplom

gyulai evangélikus templom

győri Evangélikus Öregtemplom

soproni evangélikus templom

vecsési evangélikus templom

bonyhádi evangélikus templom és gyülekezeti ház

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!