Az evangélikus egyház vezetői köszönik a felajánlott 1%-os támogatásokat

Az evangélikus egyház vezetői köszönik a felajánlott 1%-os támogatásokat

Share this content.

Szöveg: MEE országos elnökség
Budapest – Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben hálát adtak Istennek, hogy egyházunk életét, növekedését oly sokan hordozzák imádságos szeretetben, és köszönetet mondtak mindazoknak, akik 1%-os felajánlásukkal idén is a Magyarországi Evangélikus Egyház szolgálatát támogatták.

Kedves Testvérek!

Lélekkel, ismerettel – egyházunk üzenete a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlására buzdítva az idén többeket ért el, mint korábban bármikor. A napokban nyilvánossá vált 2020-as adatok jelentős növekedést mutatnak, mind a felajánlók számában (10%), mind a teljes felajánlás összegében (20%). 

E számok egyszerre jelentenek visszaigazolást és bíztatást. A támogatás lehetőséget biztosít szolgálatunk kiteljesítésére, fejlődésre, építkezésre, ugyanakkor nagyon fontos, hogy a felhasználás során ne tévesszük szem elől a célt: a hitbéli megerősödést, növekedést.

Fontos esemény vár ránk a jövő év tavaszán is, ami túlmutat az egyszázalékos felajánláson. A 2021-es népszámlálás során mindannyiunknak felteszik majd a kérdést, hogy mely valláshoz és felekezethez tartózónak valljuk magunkat. Ez sokunk számára nem kérdés, most mégis az lesz. Közös reményünk, hogy – hasonlóan az idei felajánlásokhoz – minél többen fejezik majd ki kötödésüket egyházunkhoz, és minél többször hangzik majd el a feltett kérdésre a válasz: „evangélikus vagyok”.

Hálát adunk Istennek, hogy egyházunk életét, növekedését oly sokan hordozzák imádságos szeretetben, és köszönjük mindazoknak, akik felajánlásukkal idén is a Magyarországi Evangélikus Egyház szolgálatát támogatták!

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök

Prőhle Gergely országos felügyelő

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!