Evangélikus kötődésű mérnököket tüntetett ki a Magyar Mérnöki Kamara

Evangélikus kötődésű mérnököket tüntetett ki a Magyar Mérnöki Kamara

Share this content.

Forrás: mmk.hu
Budapest – 2021. március 8-án online díjátadó ünnepséget tart a Magyar Mérnöki Kamara (MMK). Idén is kitüntetésekkel ismerik el a 2020-ban kiemelkedő szakmai tevékenységet folytató kamarai tagok munkáját. Az idei díjazottak között találjuk Schulek Jánost és Benedicty Gyulát, akik mindketten több szálon kötődnek egyházunkhoz.

Az Év Mérnöke Aranygyűrű életműdíjat idén Schulek János, építőmérnök, a Főmterv Zrt. műszaki igazgatója veheti át. A kitüntetést azok a kamarai tag mérnökök kaphatják, akik életpályájuk során hazai és nemzetközi tekintetben is maradandó mérnöki alkotással, alkotásokkal kivívták a szakma elismerését.

2021-ben a magas színvonalú mérnöki és köztestületi tevékenységet elismerni hivatott Zielinski Szilárd-díjat – többek között – Benedicty Gyula építészmérnök, egyházunk Építési Bizottságának korábbi tagja kapja. A kitüntetés azok kaphatják, akik a kamara elismertetése, eredményes működése érdekében tartósan kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki. 

A fenti két kitüntetetten kívül többek is kapnak elismeréseket, amelyeket az MMK elnöke, Nagy Gyula ad majd át 2021. március 8-án, 14 órakor, a járványhelyzet miatt ezúttal online rendezvény keretében.
Az esemény a kamara honlapján és YouTube-csatornáján élő közvetítésben követhető lesz.

Hivatkozások: Cikk az MMK honlapján. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!