MEÖT: az egyház és az ember naponkénti megújulásra szorul

MEÖT: az egyház és az ember naponkénti megújulásra szorul

Share this content.

Forrás: MTI
Budapest – Az egyház és benne az ember naponkénti reformációra, megújulásra szorul – mondta a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára a reformáció hónapja alkalmából az M1 aktuális csatornán.

Fischl Vilmos emlékeztetett: amikor Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes 1517. október 31-én kiszegezte a wittenbergi vártemplom ajtajára 95 tételét, szándéka nem egy új egyház megállapítása, hanem a katolikus egyház felfrissítése volt újfajta gondolkodással. Ekkor függesztette ki azon híres tételét is, amely szerint az üdvözülés nem függ össze a perselybe dobott adományok nagyságától – említette meg.

Az ingyenes megbocsátás gondolata mellett még mindig Krisztusnak, a hitnek és a szentírás naponkénti olvasásának a fontossága a reformáció fő üzenete – hangsúlyozta.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!